Referentie Smartphonehoes

Referentie Smartphonehoes.com

Smartphonehoes.com is een online webshop in de verkoop van telefoonaccessoires voor alle gangbare merken en modellen telefoons. Bij Smartphonehoes.com vind je een breed aanbod producten tegen de beste prijzen.

Doelstelling

Ontwikkeling en vermarkten van winstgevende webshop in telefoon accessoires

Ondanks een concurrerende markt van telefoon accessoires ontstond het idee om een webshop in telefoon accessoires te ontwikkelen én op een juiste manier in de markt te zetten. Onderscheidend vermogen hierbij was een uniek aanbod producten tegen gunstige prijzen en leveringsvoorwaarden.

Belangrijk hierbij was optimale zichtbaarheid binnen zowel de organische zoekresultaten (door middel van seo optimalisatie) als de inzet van betaalde zoekmachine advertenties (door middel van online adverteren) met een optimale cost-per-conversion. De advertentiekosten moesten natuurlijk wel een optimaal rendement opleveren.

Hiervoor heeft Netsolution de complete webshop ontwikkeld en door middel van optimale online marketing dienstverlening in de markt gezet.

Aanpak

Het startpunt van het traject was de keuze voor het design van de webshop. Hierbij hebben we gekozen voor een fris en overzichtelijk design wat op basis van het Magento CMS werd ontwikkeld en uitgerold.

Belangrijkste onderdeel daarna was om op basis van het productaanbod wat Smartphonehoes wilde gaan hanteren onderzoek te doen naar de zoektermen die mensen gebruiken in hun zoektocht naar het product dat zij wensen.

Op basis hiervan is de menu structuur bepaald en zijn er uitgebreide content adviezen opgesteld (in de website content optimalisatie fase) waarmee de tekstschrijvers in staat waren om de website content voor de productpagina’s te ontwikkelen.

Vervolgens hebben we alle pagina’s door middel van een optimaal seo format opgebouwd en in Google Search Console opgenomen om de ontwikkeling te monitoren en eventuele problemen te signaleren.

Vervolgens hebben we een Google Ads en Google Shopping campagne opgebouwd met optimale targeting op de juiste doelgroep en gebruik gemaakt van advertentieplanning. Vanuit de data zagen we namelijk dat het merendeel van de bestellingen ‘s avonds werd gedaan dus hebben we ervoor gekozen extra budget te alloceren naar de avonduren om optimaal zichtbaar te zijn en een zo goed mogelijk conversiepercentage te realiseren.

De concrete werkzaamheden die wij voor Smartphonehoes.com uitgevoerd:

Resultaat

Met bovenstaande online marketing strategie zagen we een sterke groei in de webshop ontwikkeling. Binnen enkele maanden was er een stijgende lijn in rendement te zien tegen een zeer winstgevende cost per conversion. Door continu monitoring en bijsturing en de inzichten vanuit de Google Analytics resultaten werd het mogelijk om het productaanbod snel uit te breiden en zodoende nog meer marktaandeel te realiseren.

Smartphonehoes.com over de dienstverlening van Netsolution

“ Onze ervaring met Netsolution is goed. Ze hebben ons goed ondersteund bij de ontwikkeling en vermarkten van onze nieuwe website. Door een gedegen online marketing strategie hebben we continu gekeken naar de meest winstgevende product segmenten en deze door middel van aparte online advertentie campagnes extra budget toegewezen om het rendement  te maximaliseren. Een goede keuze om snel grotere slagen te kunnen maken qua uitbreiding van het aanbod.

Ook is er tijdens de ontwikkelfase goed nagedacht over de presentatie van onze producten en hoe we de product categorie- en productpagina’s vanaf het begin meteen goed weg konden zetten. Dit voorkwam een hoop optimalisatie werkzaamheden achteraf.

Al met al ben ik zeer tevreden over de werkzaamheden van Netsolution bij de ontwikkeling en groei van onze webshop. “

R. Groenesteyn – Eigenaar Smartphonehoes.com

MAXIMALE PERFORMANCE
= HET BESTE RESULTAAT

Voor ons telt enkel maximale performance, en alleen met die drive bereik je de beste (online) resultaten. Ontwikkelingen worden op de voet gevolgd waarmee we een up-to-date strategie garanderen voor maximaal (online) rendement.

Onze persoonlijke aanpak is wat Netsolution anders maakt. Ongeacht jouw branche, bij Netsolution zien we altijd grote online kansen en verzorgen wij een unieke aanpak om deze kansen volledig te benutten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

WAAROM NETSOLUTION?

Voor aanvang van het traject bepalen we wat jouw online ambities zijn, welke doelen daarbij horen en wat voor jouw situatie de beste aanpak is.

Bij Netsolution geloven wij enkel in een maatwerk traject om doelen te behalen. Bij ons geen kant-en-klare pakketten of afgewerkte standaard checklists, maar een unieke online marketing strategie waar jij ook écht het beste resultaat uit haalt.

NET ALS SMARTPHONEHOES.COM EEN SUCCESVOLLE ONLINE STRATEGIE?

BEKIJK SAMEN WAAR VOOR JOU DE BESTE ONLINE MARKETING KANSEN LIGGEN!

BIJBLIJVEN OP HET GEBIED VAN ONLINE MARKETING?

MELD JE DAN AAN VOOR ONZE ONLINE MARKETING NIEUWSBRIEF!

    Door je in te schrijven ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.