Zoekwoorden onderzoek als basis van SEO

Een kwalitatief zoekwoorden onderzoek is de fundering voor ieder SEO optimalisatie traject. Door met behulp van specialistische tools in kaart te brengen waar jouw doelgroep naar zoekt krijg je inzichtelijk waar de grootste organische kansen liggen voor jouw website en welke optimalisaties er mogelijk zijn om beter te ranken.

Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel van onze SEO optimalisatie trajecten. Pas wanneer we de belangrijkste zoekwoorden in kaart hebben gaan we bepalen op welke zoekwoorden we ons gaan focussen en met welke pagina’s we aan de slag gaan om hoger in Google te komen.

null

1. Onderzoek

We beginnen altijd met een uitgebreid zoekwoorden onderzoek waarin we inzichtelijk maken waar de grootste kansen voor jouw website liggen.
null

2. Concurrentie analyse

Door in kaart te brengen hoe de concurrentie scoort signaleren we de grootste kansen waarmee jij het snelste maximaal rendement kan behalen.
null

3. SEO optimalisatie

Pas wanneer we hebben bepaald waar de grootste kansen liggen gaan we aan de slag om de belangrijkste pagina’s te optimaliseren en hoger in Google te komen.

Waarom is goed zoekwoorden onderzoek zo belangrijk?

Met behulp van ons zoekwoorden onderzoek krijg je inzichtelijk waar jouw doelgroep écht naar zoekt. Wanneer je als ondernemer zelf denkt te weten hoe jouw doelgroep zoekt en welke zoekwoorden ze daarbij gebruiken, is de kans groot dat dit flink verschilt van de werkelijkheid. Er is dan een aanzienlijk risico dat je zoekwoorden selecteert waar veel minder naar wordt gezocht wat uiteindelijk veel minder rendement oplevert.

Om deze reden gebruiken wij uiteenlopende zoekwoordentools om inzichtelijk te maken welke zoekwoorden er voor jouw product of dienst door de doelgroep worden gebruikt in de verschillende fasen van het aankooptraject. Door webpagina’s vervolgens te optimaliseren voor deze zoektermen focus je op de grootste groep (potentiële) klanten wat de kans op maximaal rendement vergroot.

Enkele voordelen van ons zoekwoordenonderzoek:

Een duidelijke analyse hoe jouw doelgroep werkelijk zoekt…

Uitgebreid inzicht op welke zoekwoorden jouw concurrentie zich richt…

Een focus op zoektermen waar maximaal rendement mogelijk is…

Begrijpelijke adviezen zonder een uitwerking die toch niemand begrijpt…

Continu transparantie en communicatie over zoekwoord analyse…

Optimale inzichtelijkheid van behaalde prestaties en rankings…

WAT KLANTEN VAN ONS ZOEKWOORDENONDERZOEK VINDEN…

HOE ZIET ONS ZOEKWOORDEN ONDERZOEK ERUIT?

We beginnen ons zoekwoordenonderzoek traject met een brainstormsessie. Gedurende deze sessie komen we tot een shortlist van de belangrijkste zoekwoorden voor jouw website.

Dit doen we bijvoorbeeld door het analyseren van de belangrijkste producten en diensten, het analyseren van concurrenten, het bekijken van inhoudelijke blogs en het lezen van nieuwsartikelen rondom jouw product of dienst.

Op basis van deze shortlist gaan wij vervolgens met onze tools aan de slag om te kijken welke zoekwoorden mensen allemaal gebruiken in hun zoektocht naar jouw producten en diensten. Hierbij kijken we niet alleen naar algemene short tail zoekwoorden (zoals “t-shirt”) maar vooral naar specifieke long tail zoekwoorden (zoals “blauw Scotch and Soda herenshirt kopen”). Dit zijn vaak veel specifiekere zoektermen waarbij de koopintentie groter is.

Vervolgens gaan we al deze zoekwoorden clusteren en toewijzen aan zowel bestaande pagina’s als toekomstige pagina’s. Door middel van een uitgebreide concurrentie analyse bekijken we wat de moeilijkheidsgraad is om te scoren met welke pagina’s en maken we een keuze welke pagina’s we als eerste gaan optimaliseren waarna de onpage SEO optimalisatie van start gaat!

Waarom Netsolution Voor Jouw Zoekwoorden Onderzoek?

Voor Netsolution zijn onderling overleg en een no-nonsense aanpak van groot belang om tot een succesvolle samenwerking te komen. Bij ons geen beperkende pakketten waarin je maar een paar zoekwoorden kan kiezen, maar een zoekwoordenonderzoek dat werkelijk alle kansen voor jouw business in kaart brengt. Op deze manier werken wij zo doelgericht mogelijk naar jouw online rendement.

Bij het starten van een zoekwoorden onderzoek beginnen we altijd met een oriënterend gesprek waarin onderling wensen en doelstellingen worden bepaald. Op basis hiervan gaan wij aan de slag om het uitgebreide zoekwoordenonderzoek, door continue samenwerking met jou, uit te werken.

Zo adviseren we onder andere waar de grootste kansen liggen, hoe de concurrentie zich online begeeft en met welke pagina’s het beste begonnen kan worden bij een SEO optimalisatie traject.

Op deze manier zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk het beste rendement halen bij de voor jou belangrijkste doelgroep. Dat is de zoekwoorden onderzoek specialist die jij zoekt!

WIL JIJ OOK IN KAART BRENGEN WAAR JOUW DOELGROEP NAAR ZOEKT?

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR EEN GRATIS SEO SCAN!

HET LAATSTE ONLINE MARKETING NIEUWS ONTVANGEN?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF MET TRENDS EN ONTWIKKELINGEN

    DOOR JE TE REGISTREREN GA JE AKKOORD MET ONS PRIVACY STATEMENT.

    BLOG

    Nu mensen steeds meer tijd online doorbrengen, is goede visuele content belangrijker dan ooit om je te onderscheiden van […]

    Zoekwoord clustering

    Elk van onze zoekmachine optimalisatie strategieën gaat in de basis uit van één belangrijk ding: zoekwoorden. Zoekwoorden zijn, naast […]