Web Analytics

Meet jij op de juiste manier al het verkeer dat op jouw website of webshop binnenkomt en kloppen alle gebruikers statistieken op basis waarvan je beslissingen neemt om jouw website verder te laten groeien?

Dankzij een correcte analyse van bijvoorbeeld bezoekersgedrag, afhaakpercentages en het beoordelen welke pagina’s goed converteren kan worden beoordeeld hoe jouw website presteert of jouw online marketing campagne voldoende presteert.

Doe je nog niet veel met web analytics en user data en ben je van mening dat hier nog veel inzichten mogelijk zijn om bijvoorbeeld in kaart te brengen hoe bezoekers door middel van SEO optimalisatie of zoekmachine marketing jouw website gebruiken?

Dan zorgen web analytics specialisten van Netsolution voor een optimale analytics implementatie zodat je user data 100% kloppend krijgt om succes van jouw website of webshop objectief te meten en zo de juiste beslissingen te nemen voor verdere online groei.

null

1. Data analyse

We beginnen het traject altijd met een data analyse. Wat wordt er reeds gemeten, klopt deze data 100% en welke gebruikers data wil je inzichtelijk krijgen?
null

2. Analytics plan

Naar aanleiding van de data analyse weten we welke data inzichten je wilt hebben. Op basis hiervan maken we een plan voor de meting en rapportages.

null

3. Analytics implementatie

Naar aanleiding van het analytics plan gaan we aan de slag met de implementatie zodat alle metingen correct worden ingesteld en rapportages opgemaakt.

WAAROM CORRECTE WEBSITE STATISTIEKEN ONMISBAAR ZIJN

Om de prestaties van een website objectief te kunnen beoordelen is het belangrijk dat je de juiste website statistieken inzichtelijk hebt en zakelijke beslissingen maakt op basis van correcte web analyse. Zo wil je bijvoorbeeld weten hoe je bezoekers zich over jouw website begeven, welk klikgedrag ze vertonen, waar veel bezoekers afhaken of welke pagina’s bovengemiddeld goed presteren om te kunnen beoordelen of jouw website goed presteert. Zonder deze website statistieken inzichtelijk te hebben is de kans groot dat je zakelijke beslissingen neemt op basis van giswerk wat grote risico’s met zich mee brengt.

Door een juiste Google analytics implementatie van onze web analytics specialisten zorgen wij ervoor dat jouw website statistieken volledig inzichtelijk worden en kloppen. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste website data tot jouw beschikking hebt en beslissingen kan nemen waar je volledig op kan vertrouwen om jouw website doelgericht te laten groeien.

Enkele voordelen van onze website statistieken aanpak:

Het meten van de belangrijkste gebruikersdata van jouw website…

Data die 100% klopt en waar jij juiste beslissingen op maakt…

Eenvoudige maar duidelijke rapportages van website prestaties…

In beeld wat zich achter de schermen van je website of webshop afspeelt…

Inzichtelijk of een opgezette online marketing strategie effect heeft…

Afgewogen zakelijke beslissingen in plaats van giswerk…

WAT KLANTEN VAN ONZE WEB ANALYTICS VINDEN…

DE VOORDELEN VAN WEB ANALYTICS

Het is van groot belang om te weten wat het bezoekersgedrag is op jouw website of webshop. Door het inzichtelijk maken van bezoekersgedrag weet je bijvoorbeeld of jouw bezoekers aanbod uitgebreid bekijken, of ze gemakkelijk over de website weten te navigeren, of er pagina’s zijn waar opvallend veel mensen afhaken of welke online marketing campagnes goed of juist minder goed presteren. Allemaal data die van groot belang is om je website of webshop verder door te ontwikkelen.

Omdat je over correcte data beschikt is het ook mogelijk om de juiste beslissingen te maken en aanpassingen door te voeren. Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat op een bepaalde pagina veel bezoekers afhaken wil je deze pagina zodanig aanpassen dat deze meer uitnodigt om door te klikken op de website.

Op deze manier ontwikkel je voldoende vertrouwen in de online data en ben je in staat om doelgericht jouw website of online marketing campagnes verder door te ontwikkelen voor maximaal online resultaat.

Waarom Netsolution Voor Jouw Webanalyse?

Voor Netsolution zijn onderling overleg en een no-nonsense aanpak van groot belang om tot een succesvolle samenwerking te komen. Bij ons geen standaard pakketten maar een unieke web analytics strategie die aansluit bij jouw doelstellingen en gewenste data inzichten. Op deze manier werken wij zo doelgericht mogelijk naar jouw online rendement.

Bij het starten van een web analytics traject beginnen we altijd met een oriënterend gesprek waarin wensen en doelstellingen worden besproken. Op basis hiervan gaan wij aan de slag om het raamwerk van de analytics data overzichten, door continue samenwerking met jou, neer te zetten.

Zo adviseren we onder andere over de huidige data analyse. Wordt er al data gemeten? Is deze data 100% kloppend, biedt de huidige dataset alle inzichten die mogelijk zijn of liggen er nog kansen om nog meer relevante klantdata te vergaren die bruikbaar zijn voor verdere optimalisatie? Ook stemmen we af aan welke data je behoefte hebt en hoe je deze gepresenteerd wenst te hebben voor het juiste overzicht. Op basis hiervan gaan we aan de slag om de web analytics implementatie op te zetten en de rapportage tools in te richten.

Op deze manier zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk de meest relevante data inzichten krijgen van de voor jou belangrijkste doelgroep. Dit om vervolgens zo doeltreffend mogelijk aan de slag te gaan met website of webshop doorontwikkelingen.

OOK DE MEEST RELEVANTE DATA INZICHTELIJK MAKEN?

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN!

HET LAATSTE ONLINE MARKETING NIEUWS ONTVANGEN?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF MET TRENDS EN ONTWIKKELINGEN

    DOOR JE TE REGISTREREN GA JE AKKOORD MET ONS PRIVACY STATEMENT.

    BLOG

    Zoekwoord clustering

    Elk van onze zoekmachine optimalisatie strategieën gaat in de basis uit van één belangrijk ding: zoekwoorden. Zoekwoorden zijn, naast […]

    Nu mensen steeds meer tijd online doorbrengen, is goede visuele content belangrijker dan ooit om je te onderscheiden van […]