Social Media Marketing

Social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube, Pinterest en Tiktok zijn vandaag de dag niet meer uit het online landschap weg te denken. Circa 95% van de jongere generatie maakt dagelijks gebruik van social media en ook onder de oudere doelgroep neemt het gebruik van social media als communicatie- en inspiratiebron alleen maar toe. Het is daarom van groot belang dat jouw bedrijf zich op een juiste manier via social media presenteert bij de voor jou belangrijkste doelgroep met een aansprekende boodschap. Dat is waar Netsolution jou met onze social media marketing bij helpt!

Voor strategische social media marketing is het belangrijk dat de boodschap niet overdreven verkoopgericht gepresenteerd mag worden. Mensen hebben vandaag de dag meteen door wanneer je er enkel bent voor het verkopen van diensten of producten. Het is daarom van groot belang om ook echt toegevoegde waarde te hebben binnen het social media landschap in jouw niche.

Hoewel het essentieel is om jouw producten en diensten te promoten, is het belangrijk om de doelgroep op een juiste manier te betrekken met interactieve inhoud en activiteiten die aansluiten bij waar zij naar op zoek zijn. Dit voor het opbouwen van een actieve social community die loyaal is aan jouw merk, product of dienst. Pas wanneer jouw bedrijf een vertrouwensbasis heeft opgebouwd op de verschillende social media platfora, is het mogelijk om hier op een goede en klantgerichte manier de vruchten van te plukken. En dat is wat Netsolution voor jou realiseert!

null

1. Social media analyse

We beginnen het traject altijd met een social media analyse. Wie is de doelgroep, waar is de doelgroep via social naar op zoek en in hoeverre sluit jouw content daarbij aan?
null

2. Social media strategie

Naar aanleiding van de analyse bekijken we welke content optimaal aansluit bij de behoefte van jouw doelgroep. Op basis hiervan ontwikkelen we een social strategie.
null

3. Content creatie

Is de strategie ontwikkeld? Dan gaan we aan de slag met het ontwikkelen van de content. Of dit nu een organische social campagne of social advertising campagne is.

Waarom de juiste Social media strategie onmisbaar is

Het gebruik van social media is de laatste jaren explosief toegenomen en voor veel mensen is het gebruik van social media hét communicatiemiddel om met vrienden én bedrijven in contact te blijven.

Het sociale aspect is de unieke factor die het mogelijk maakt om met beperkte investeringen al snel een zeer groot bereik te behalen. Met name door het feit dat goede content al snel viral kan gaan betekent dat je met een goede boodschap of unieke creativiteit al snel een enorm bereik realiseert waar je via andere kanalen veel geld voor kwijt zou zijn. Een goede social media strategie is daarbij noodzakelijk. Zo wil je precies weten wie je doelgroep is (leeftijd, geslacht, interesses, locatie enz.), welke informatie hen inspireert en hoe je ervoor zorgt dat je aansprekende berichten maakt die veel gedeeld worden. Dat is waar Netsolution jou bij helpt met een social media strategie die volledig afgestemd is op jouw bedrijf!

Enkele voordelen van onze social marketing strategie:

Inzicht in jouw huidige social media prestaties…

Een duidelijke analyse van jouw social media prestaties…

Meedenken over de juiste content ontwikkeling voor jouw doelgroep…

Advies en begeleiding tijdens de social media ontwikkeling…

Continu transparantie en communicatie over social adviezen…

Optimale inzichtelijkheid van ontwikkelingen op social media…

WAT KLANTEN VAN ONZE SOCIAL MEDIA MARKETING VINDEN…

DE VOORDELEN VAN SOCIAL MEDIA MARKETING

Doordat je mensen al vroeg in het aankoopproces bereikt is het mogelijk in een vroeg stadium van het beslissingstraject onder de aandacht te komen bij jouw doelgroep met een boodschap die perfect aansluit bij de fase van hun aankoopproces.

Vaak maken mensen onbewust al vroeg in het aankooptraject de keuze voor een bedrijf dus is het belangrijk dan al op de radar van jouw doelgroep te staan door middel van gerichte en aansluitende social media content. Netsolution helpt jou daarbij met het sparren over de juiste organische social content of social media adverteren en het opzetten van een gedegen social media strategie.

Waarom Netsolution Voor Jouw Social Media Strategie?

Voor Netsolution zijn onderling overleg en een no-nonsense aanpak van groot belang om tot een succesvolle samenwerking te komen. Bij ons geen standaard pakketten maar een unieke social media marketing strategie die aansluit bij jouw doelstellingen en ambities en afgestemd op de kansen die wij signaleren. Op deze manier werken wij zo doelgericht mogelijk naar jouw online rendement.

Bij het starten van een social media strategie beginnen we altijd met een oriënterend gesprek waarin wensen en doelstellingen van de social media campagne bepaald worden. Op basis hiervan gaan wij aan de slag om het raamwerk van de strategie, door continue samenwerking met jou, neer te zetten.

Zo adviseren we onder andere over de juiste informatie waar jouw doelgroep naar zoekt en of jouw huidige organische social media presentatie of social media advertising hier ook bij aansluit. Ook wordt er kritisch gekeken of er reeds voldoende aansprekende content op jouw social media kanalen aanwezig zijn en hoe deze kan worden verbeterd. Blijkt dat er content mist die wel van belang is of zien wij kansen met het genereren van nieuwe aansprekende social content? Dan zorgen wij voor een gedegen advies welke optimaal aansluit bij de informatiebehoefte van de doelgroep zoals afgestemd in de social media strategie.

Op deze manier zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk het beste rendement halen bij de voor jou belangrijkste doelgroep via de belangrijkste social kanalen in de belangrijkste fasen van het beslissingsproces.

OOK EEN OPTIMALE SOCIAL MEDIA CAMPAGNE STARTEN?

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR EEN GRATIS SOCIAL SCAN!

HET LAATSTE ONLINE MARKETING NIEUWS ONTVANGEN?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF MET TRENDS EN ONTWIKKELINGEN

    DOOR JE TE REGISTREREN GA JE AKKOORD MET ONS PRIVACY STATEMENT.

    BLOG

    Nu mensen steeds meer tijd online doorbrengen, is goede visuele content belangrijker dan ooit om je te onderscheiden van […]

    Zoekwoord clustering

    Elk van onze zoekmachine optimalisatie strategieën gaat in de basis uit van één belangrijk ding: zoekwoorden. Zoekwoorden zijn, naast […]